Bieren
Over bier doen veel verhalen de ronde: verhalen over het ontstaan, de oudheid en de heilzame werking. Feit is dat bier één van de oudste dranken is door mensen gemaakt. Het gaat te ver om hier op de hele geschiedenis in te gaan, maar enkele belangrijke ontwikkelingen kunnen je inzicht in het ontstaan en de smaak van bier verruimen.In het begin is het bierbrouwen meer toeval; men heeft geen inzicht in het brouwproces. Voor de conservering van het bier gebruikt men kruiden, boomschors en dergelijke. Rond de achtste tot negende eeuw zien we voor het eerst hop verschijnen als conserverings-middel èn smaakmaker. De vergistingsmethode is altijd óf bovengistend óf spontaan-gistend. Na 1800 zien we dat de brouwkunst samen met de technologie en de chemie een grote ontwikkeling doormaakt. Pasteur verklaart in 1876 de vergisting en vindt de pasteurisatie uit. Als in 1879 de ijsmachine wordt uitgevonden, wordt het mogelijk om ook ondergistende bieren overal te brouwen zodat het toch al brede assortiment verbeterd en uitgebreid wordt.
De populariteit van het ondergistende bier neemt zo’n geweldige vlucht dat het de traditionele bieren grotendeels dreigt te verdringen. Gelukkig voor de ware bierliefhebber zien we de laatste jaren weer een bloei in de traditionele bieren ontstaan, zowel vanuit het buitenland (België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten) als vanuit Nederland. We proberen hier op aan te sluiten door je een uitgebreid en smakelijk bierassortiment aan te bieden.
Een kleine greep uit ons assortiment

Anchor Liberty ale
Anchor Liberty ale

Boon Kriek Marriage Parfait
Boon Kriek Marriage Parfait

Anchor Porter
Anchor Porter

Boon Geuze
Boon Geuze
