Bieren
Over bier doen veel verhalen de ronde: verhalen over het ontstaan, de oudheid en de heilzame werking. Feit is dat bier één van de oudste dranken is door mensen gemaakt. Het gaat te ver om hier op de hele geschiedenis in te gaan, maar enkele belangrijke ontwikkelingen kunnen je inzicht in het ontstaan en de smaak van bier verruimen.In het begin is het bierbrouwen meer toeval; men heeft geen inzicht in het brouwproces. Voor de conservering van het bier gebruikt men kruiden, boomschors en dergelijke. Rond de achtste tot negende eeuw zien we voor het eerst hop verschijnen als conserverings-middel èn smaakmaker. De vergistingsmethode is altijd óf bovengistend óf spontaan-gistend. Na 1800 zien we dat de brouwkunst samen met de technologie en de chemie een grote ontwikkeling doormaakt. Pasteur verklaart in 1876 de vergisting en vindt de pasteurisatie uit. Als in 1879 de ijsmachine wordt uitgevonden, wordt het mogelijk om ook ondergistende bieren overal te brouwen zodat het toch al brede assortiment verbeterd en uitgebreid wordt.
De populariteit van het ondergistende bier neemt zo’n geweldige vlucht dat het de traditionele bieren grotendeels dreigt te verdringen. Gelukkig voor de ware bierliefhebber zien we de laatste jaren weer een bloei in de traditionele bieren ontstaan, zowel vanuit het buitenland (België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten) als vanuit Nederland. We proberen hier op aan te sluiten door je een uitgebreid en smakelijk bierassortiment aan te bieden.
Een kleine greep uit ons assortiment
Anchor Liberty ale
Anchor Liberty ale
Boon Geuze
Boon Geuze
Dupont Avec Les Bons Veoux
Nieuwjaars tripel van 9.5%
Met de beste wensen, is dit een van onze favorieten. Vele aroma's komen je tegemoet en prikkelen je tong bij deze tripel van Brasserie Dupont. Om een paar voorbeelden te geven, citrus, peper, kruidnagel en banaan.
Anchor Porter
Anchor Porter